BEST YOUTH TEAM AT QUANTUM KEY WEST RACE WEEK 2016

2015-11-12 09:09

Ως χρυσός χορηγός της διοργάνωσης Quantum Key West Race Week 2016, που φιλοξενείται στο Storm Trysail Club, η εκδοτική ομάδα του περιοδικού Sailing World ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός καινούργιου κυπέλλου για την εύρεση της καλύτερης νεανικής ομάδας.

«Για να επιβιώσει το άθλημα της ιστιοπλοΐας, χρειαζόμαστε ιστιοπλόους απ΄ όλες τις κατηγορίες από τις ολυμπιακές κατηγορίες μέχρι τα top  events ανοικτής θάλασσας» δήλωσε ο συντάκτη του Sailing World Dave Reed. “ Η πρόθεση μας είναι να αναδειχθούν οι ιδιοκτήτες και οι ομάδες που παρέχουν ευκαιρίες για νέους ερασιτέχνες ιστιοπλόους με τους οποίους θα τρέξουν μία αγωνιστική περίοδο και θα τους δώσουν μία ευκαιρία ώστε να μη χαθούν από το χώρο.»

Το Βραβείο θα απονεμηθεί στη ομάδα με τις καλύτερες επιδόσεις, από οποιαδήποτε κατηγορία, στην οποίο ο μέσος όρος ηλικίας της δε θα υπερβαίνει τα 10 έτη. Η επιλογή του νικητή θα γίνει από την οργανωτική αρχή σε συνεργασία με το Sailing World , βασιζόμενη στο μέσο όρο των αποτελεσμάτων της εβδομάδας, το μέσο όρο ηλικίας και το ανταγωνισμό της κάθε κατηγορίας.

« Πρόκειται για μία εξαιρετική ιδέα από το περιοδικό Sailing World και ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τον στόχο για την ενεργοποίηση, ενθάρρυνση και προώθηση των νέων ιστιοπλόων» Δήλωσε ο Sturgis η εταιρεία του οποίου αποτελεί εισαγωγέα στη Βόρεια Αμερική της Fareast Yachts.

O John Fisher, πρόεδρος της Quantum Key West Race Week 2016, εκ μέρους του  Storm Traysail Club επικροτεί τη πρωτοβουλία του Sailing World για την ενθάρρυνση της συμμετοχής νέων ιστιοπλόων σε ένα grand prix. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που εισάγουμε αυτό το βραβείο στη διοργάνωση μας και ευχαριστούμε θερμά το περιοδικό Sailing World που το χορηγεί. Το Storm Trysail Club πάντα πίστευε ότι είναι πολύ σημαντικό να δοθούν ευκαιρίες σε νέους ιστιοπλόους να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο. Ο απώτερος στόχος είναι να αυξηθεί ο αγωνιστικός στόλος και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει είναι να  μέσα από τους νέους ιστιοπλόους.»

 

Πηγή : www.sailingworld.com

 

Η άποψη του Aegean Sailing:

Πρόκειται για μία εξαιρετική πρωτοβουλία από το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό περιοδικό στο κόσμο. Τόσο οι διοργανωτές του αγώνα όσο και οι άνθρωποι που ασχολούνται με την ιστιοπλοΐα διέγνωσαν δύο βασικά προβλήματα στο χώρο. Το πρώτο είναι ο μεγάλος μέσος όρος ηλικίας ο οποίος περιορίζει τις επιλογές σε επίπεδο επαγγελματιών ιστιοπλόων από τους ιδιοκτήτες και δεύτερο τη στασιμότητα ανανέωσης του στόλου. Πριν λοιπόν τα προβλήματα αρχίσουν να επηρεάζουν αρνητικά το χώρο οι υπεύθυνοι αναλαμβάνουν δράση.

 

Ένα βραβείο για νεανικές ομάδες αποτελεί το καλύτερο κίνητρο για να μπουν στο χώρο οι ιστιοπλόοι των κατηγοριών του τριγώνου και μαζί τους να παρασύρουν ακόμη περισσότερο κόσμο. Αντίστοιχες ιδέες και προτάσεις έχει ανάγκη σίγουρα και ο ελληνικός χώρος, ο οποίος χρειάζεται αφενός μία ανανέωση και αφετέρου ανάδειξη της προσπάθειας των νέων ιστιοπλόων να παραμείνουν μέσα στον ανταγωνισμό του υψηλού επιπέδου.  Η Aegean Sailing με αφορμή το ανωτέρω άρθρο στο προσεχές διάστημα θα παρουσιάσει κάποιες προτάσεις προς αυτή  που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι διοργανωτές των αγώνων .