Rolex Sydney Hobart 2015

2015-11-05 09:07

Το  71ο Rolex Sydney Hobart Yacht Race 2015,  έκλεισε την λίστα των συμμετοχών με 111 σκάφη από 10 διαφορετικές χώρες. Τα 83 σκάφη προέρχονται από σχεδόν όλες τις πολιτείες της Αυστραλίας, ενώ τα 28 αποτελούν διεθνείς συμμετοχές.

 

«Ο αριθμός των συμμετοχών κρίνεται κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός, είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό, όπως επίσης και για το γεγονός ότι 6 γυναίκες skippers που θα λάβουν μέρος αυτή τη χρονιά. Πιστεύουμε ότι έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα αθλητικά event στο κόσμο και αυτό το επιβεβαιώνουν οι αριθμοί. Φυσικά κανείς δε μπορεί να αφήσει ασχολίαστο το γεγονός ότι φέτος τέσσερα super maxis ιστιοφόρα  αλλά και δώδεκα Clipper, δίνουν ένα άλλο επίπεδο ανταγωνισμού, παρόμοιο με αυτό του 2013. Αναμένουμε ένα πολύ δυνατό event από τη πρώτη εως και τη τελευταία ημέρα. », δήλωσε ο υπεύθυνος του Cruising Yacht Club of Australia (CYCA) John Cameron. 

 

Η Αμερική στο φετινό αγώνα στέλνει δύο υπερσύγχρονα σκάφη, το Comanche του Αμερικανού Jim Clark και της Αυστραλής συζύγου του Kristy Hinze Clark, ανακοίνωσε νωρίς τη συμμετοχή του,  καθώς και το Rambler 88. Από τον Δεκέμβριο του 2014 το Rambler 88 τροποποίησε τη γάστρα του, έχει πλήρωμα κάποιους από τους καλύτερος Αμερικάνους και Αυστραλούς ιστιοπλόους  και αυτή τη χρονιά το σκάφος κέρδισε το Les Voiles de St Barths,  έκοψε πρώτη τη γραμμή τερματισμού στο RORC Caribbean 600 ( τέσσερις ώρες πίσω από το ρεκορ του 2011 του Rambler 100) και δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με το George David να συμμετέχει πρώτη φορά στο Rolex Sydney Hobart και να θέλει τη νίκη. To Comanche θα έχει στο τιμόνι του τον Ιταλό Giovani Soldini, το πιο διάσημο ιστιοπλόο στο single handed.  O Ιταλός έχει τιμηθεί από τον Γάλλο πρόεδρο Jacques Chirac,  έπειτα από τη διάσωση της Γαλλίδας Isabelle Autissier όταν το σκάφος της περίπου 1900 μίλια από το Cape Horn υπέστει ζημιά. Έχει ταξιδέψει περισσότερα από 100.000 μίλια κυρίως σε single handed κατηγορίες ενώ οι διακρίσεις του συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν.

Με μεγάλη περιέργεια αναμένουν όλοι το ανακατασκευασμένο Wild Oats XI, το Ragamuffin 100 καθώς και το Black Jack, ενώ και το Wild Rose το Farr 43 του Roger Hickman, που πρόσφατα κέρδισε το Newcastle Bass Island Race 200nm θα βρεθεί στη γραμμή εκκίνηση υπερασπιζόμενο το τίτλο του Sydney Hobart του 2014.

 

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την 26η Δεκεμβρίου και όλοι την αναμένουν με μεγάλη ανυπομονησία.

Τo Rolex Sydney Hobart αποτελεί ένα απο τα μεγαλύτερα ιστιοπλοϊκά event, με ιστορία 70 ετών. Αποτελεί το σημαντικότέρο αθλητικό γεγονός στην Αυστραλία, διοργανώνεται από το Cruising Yacht Club of Australia, και είναι ένας αγώνας ωκεανού απόστασης 628νμ  με εκκίνηση από το λιμάνι του Sydney και τερματισμό στο Derwent River το ιστορικό λιμάνι της πόλης του Hobart. Τα σκάφη κατά τη διάρκεια της διαδρομής ταξιδεύουν στη θάλασσα της Τασμανίας, περνούν από το Bass Strait και από το Storm Bay.