Rolex Sydney Hobart 2015 ( Η εκκίνηση του αγώνα)

2015-12-26 10:18
 
Απρόοπτα μία ώρα πριν την εκκίνηση
 
Μία ώρα πριν την εκκίνηση του Rolex Sydney Hobart 2015, η επιτροπή αγώνων είδε το σκάφος της να παίρνει νερά και αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει. η εκκίνηση δε δόθηκε από το παραδοσιακό κανόνι, αλλά από μία κόρνα καθώς η επιτροπή έπρεπε γρήγορα να ανασυνταχθεί. 
 
Η Εκκίνηση
 
Το Βόρειο αεράκι με κάποια μικρά ανταολικά γυρίσματα έκαναν σαφές ότι η διαδικασία της εκκίνησης μέχρι και την Νο1 σημαδούρα θα έδιναν μία επική μάχη τακτικής μεταξύ κυρίως των μεγάλων σκαφών. Τα σκάφη χρειάστηκε να στρίψουν δύο και τρεις φορές το ένα δίπλα στο άλλον μέχρι να βρεθεί ο απαιτούμενος χώρος για να πάρει το καθένα τη πορεία του. 
 
Ο κυβερνήτης του Wild Oats XI, Mark Richards αρέσκεται να φεύγει από τη δυτικήπλευρά της εκκίνησης, όπως έκανε και σε αυτή την εκκίνηση κατευθηνόμενος προς την pin end σημαδούρα. Σε μία τέλεια εκκίνηση ο Richards, έστριψε γρήγορα το σκάφος και πέρασε αριστερήνεμος τρία με τέσσερα μήκη σκάφους μπροστά από το Comanche, το οποίο έστριψε και αυτό γρήγορα. 
 
Τα Oats, Ragamuffin 100 και το Comanche, έστριψαν γρήγορα κατευθυνόμενα μαζί με το Wild Oats XI προς την ανατολική μεριά, ενώ το Perpetual Loyal, συνέχισε το δεξήνεμο και κινήθηκε προς την δυτική πλευρά. πολύ σύντομα όμως διαπίστωσε ότι έκανε μία πολύ κακή επιλογή αφήνοντας τους υπόλοιπους διεκδηκήτες μόνους τουσ και έστριψε στη πρύμη τους αρκετά πίσω. 
 
Η πολύ καλή εκκίνηση του Wild Oats XI του έδωσε πλεονέκτημα και στη δεύτερη διαστάυρωση του με το Comanche, καθώς πέρασε μπροστά του ένα μηκός σκάφους περίπου, ομως το Perpetual Loyal, εμφανίστηκε απο το πουθενά απο δεξία και ο Richards αντιλαμβανόμενος ότι δεν υπάρχει χώρος και για τα δύο σκάφη πόδισε και πέρασε πίσω του. 
 
Το Comanche επέλεξε να στρίψει στην υπήνεμη πλευρά του Perpetual Loyal, ενώ το Wild Oats μέχρι να ανακτήσει το χαμε΄νο έδαφος από το πόδισμα βρέθηκε στην αφύσικη για αυτό τρίτη θέση μέχρι την έξοδο των σκαφών από λιμάνι. Τα σκάφη με οδηγό το Perpetual Looyal, σε μία κλεισ΄τη πλαγιοδρομία έβαλαν πλώρη για το τη σημαδούρα της θάλασσας για να στρίψουν μετά και να βάλουν πλώρη προς το Hobart. 
 
ϊσως πρόκειται για την καύτερη εκκίνηση στην ιστορία του αγώνα, καθώς οι συνεχείς αλλαγές στις θέσεις των σκαφών έδωσαν πανέμορφες εικόνες και πολύ αδρεναλίνη σε ΄όλα τα πληρώματα και τους θεατές. 
 
 
 
Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site  της διοργάνωσης Rolex Sydeny Hobart