Rolex Sydney Hobart 2015 ( a crazy movie)

2015-12-27 23:00

Το 71ο Rolex Sydney Hobart τείνει να μετατραπεί σε κινηματγραφική ταινία δραματικού χαρακτήρα. Από τα 109 σκάφη που βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης, τα 29 έχουν εγκαταλείψει, ευτυχώς χωρίς κάποιο σοβαρο τραυματισμό ή θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πληρωμάτων. Από τα 5 super maxi σκάφη τα δύο έχουν ήδη εγκαταλείψει ένω τα δύο αμερικάνικα Comanche και Rambler 88, αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σοβαρά προβλήματα. 

 

Τo Comanche, χτύπησε κάποιο αντικείμενο στα νότιοδυτικά παράλια της Αυστραλίας και υπέστει ζημιές στην δεξιά καρίνα και στο δεξιό πτερύγιο του τιμονιού. Ηομάδα του Ken Read, δούλεψε σκληρά για να αποκαταστήσει μερικώς τη βλάβη και να καλύψει τη διαφορά που το Rambler 88 έχτισε. 

Όμως και το Rambler 88, δεν ήταν πιο τυχερό, καθώς μόλις το σκάφος μπήκε στο Bass Streit, χτύπησε επίσης κάποιο αντικείμενο και έσπασε τη δεξιά καρίνα του.  Πλέον και τα δύο σκάφη ταξιδεύουν με μειωμένη ταχύτητα (περίπου 10% μικρότερη της μέγιστης) προσπαθώντας να κόψουν πρώτα τη γραμμή εκκίνησης. 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολλία ότι η φετινή διοργάνωση έχει στοιχεία κινηματογραφικής παραγωγής, όπως υποστηρίζει και το επίσημο site της διοργάνωσης. Πλέον τα σκάφη μπαίνουν σε ένα πιο ήπιο μέτωπο καιρού και όλοι ελπίζουν η λίστα με τα σκάφη που αποσύρονται από τον αγώνα να παραμείνει ως έχει και να μην πλησιάσουν τα ποσοστά αποχώρησης αυτά του 2004. 

Παρακολουθείστε το video https://www.youtube.com/watch?time_continue=35&v=YICP-VEHFsE