ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 2016

2015-11-04 11:46

Η οργανωτική επιτροπή του Ράλλυ Αιγαίου 2016 και ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας (Π.Ο.Ι.Α.Θ.) ανακοίνωσαν τη διαδρομή και τις ημερομηνίες διεξαγωγής της 53ης διοργάνωσης.

Για το 2016 η διοργάνωση θα εκκινήσει στις 16 Ιουλίου από τον φαληρικό όρμο, θα βάλει πλώρη για το νησί της Πάτμου και αφού πραγματοποιήσει κάποιες coastal διαδρομές θα συνεχίσει για το νησί της Μήλου για να ολοκληρωθεί με τον καθιερωμένο τερματισμό στο Σούνιο στις 24 Ιουλίου.

Το Ράλλυ Αιγαίου αποτελεί τον ιστορικότερο  ιστιοπλοϊκό ελληνικό αγώνα στο χώρο του Αιγαίου με υψηλό βαθμό δυσκολία για τα πληρώματα. Το πέρασμα των σκαφών μέσα από νησιά των Κυκλάδων αποτελεί διαχρονικά μία πρόκληση για τους ιστιοπλόους οι οποίοι καλούνται να αντεπεξέλθουν σε συνθήκες υψηλής πίεσης, συχνά έντονων καιρικών συνθηκών και μεγάλων αποστάσεων σε δύσκολες πλεύσεις. 

Ο πρόεδρος του Π.Ο.Ι.Α.Θ. κ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης συνεχίζει να διατηρεί το ύφος της διοργάνωσης αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων. Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής καθώς και οι συμμετέχοντες αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο τόσο για το Ράλλυ Αιγαίου όσο και για τον ιστιοπλοϊκό χώρο εμπιστεύονται το αισθητήριο του και έχουν δικαιωθεί.  Εξάλλου χάρη στη δυναμική προσωπικότητα του, η διοργάνωση συνεχίζει να συνδέει αρμονικά τα σύγχρονα σκάφη και τη νέα γενιά ιστιοπλόων με τη παλαιά φρουρά των καπετάνιων, που ζούσαν και ανέπνεαν  για αγώνες όπως το Ράλλυ Αιγαίου ή το Αρχιπέλαγος. 

Το σίγουρο είναι ότι η επιλογή της διαδρομής θα υποστηριχθεί άριστα από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και έτσι για ακόμη μία χρονιά το Ράλλυ Αιγαίου θα ανοίξει πανιά, θα ταξιδέψει στα νερά του Αιγαίου και θα συνεχίσει μια παράδοση 53 ετών που αποτελεί σημαντικό στοιχείο της σύγχρονης ιστιοπλοϊκής ιστορίας.  

Περισσότερες πληροφορίες για το Ράλλυ Αιγαίου μπορείτε να βρείτε είτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης  https://www.aegeanrally.gr/ είτε στο επίσημο page του facebook Aegean Sailing Rally