Dramatic turn at Rolex Sydney Hobart 2015

2015-12-26 18:15

Έχουν περάσει 14 ώρες περίπου από την εκκίνηση του 71ου Rolex Sydney Hobart και για ακόμη μία φορά ο αγώνας δείχνει τις δυσκολίες του και η θάλασσα της Τασμανίας τα δόντια της. Μέχρι στιγμής 10 σκάφη έχουν αποσυρθεί από τον αγώνα επιστρέφοτας στο Sydney, ενώ το Comanche του Ken Read, προσπαθεί να επισκευάσει την ζημιά που έχει υποστεί το ένα από τα δύο πτερύγια του τιμονιού και να επανέλθει στον αγώνα. 

Μεταξύ των σκαφών που έχουν εγκαταλείψει τον αγώνα βρίσκεται και το Wild Oats XI, το σκάφος που έχει κόψει 8 φορές τη γραμμή τερματισμού και που φέτος πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό rebuild. Το σκάφος του Mark Richards, δήλωσε ζημιά στη μαίστρα, ανέφερε ότι δεν έχει κάποιο τραυματισμό και ότι όλα τα μέλη του πληρωματος είναι καλά στην υγεία τους και επιστρέφουν στο λιμάνι του Sydney. 

 

To Rolex Sydeny Hobart, έχει πάρει πλέον μία δραματική εξέλιξη καθώς από τα 5 super maxi σκάφη που ήταν επικρατέστερα για το κόψιμο της γραμμής τερματισμού, δύο (Wild Oats Xi και το Perpetual Loyals) έχουν ήδη εγκαταλείψει, το Comanche προσπαθέι να επισκευάσει τη ζημιά του και να επανέλθει στον αγώνα και αυτό που πλεόν οδηγεί τη κούρσα είνα το Rambler 88 του George David μπροστά και από το Ragamuffin 100. 

Τα σκάφη που έχουν εγκαταλείψει μέχρι τώρα τον αγώνα σύμφωνα με το επίσημο site της διοργάνωσης είναι:

Ark323 (deck damage)

Lupa of London (bow damage)

Cougar II (hull damage)

M3 (broken forestay)

Dare Devil (broken rudder)

Wild Oats XI (torn mainsail)

Cex Dolce (broken mast)

Perpetual Loyal (broken rudder)

St Jude (broken rudder)

Koa (steering damage)

 
Το μέτωπο που είχε προβλεφθεί από τα μετεωρολογικά έφθασε ακριβώς όπως είχε προβλεφθεί, λίγες ημέρες πριν τον αγώνα. Οι βόρειοι άνεμοι που έπνεαν κατά τη διάρκεια της εκκίνησης μέχρι και τη στιγμή που το Comanche καβατζάρε τη σημαδούρα της θάλασσας δίνοντας του και το προβάδισμα, αντικαταστάθηκαν σταδιακά από νότιους ανέμους οι ριπές των οποίων ήταν άνω των 40 κόμβων, γεγονός που προκάλεσε και τη ζημιά στη μαίστρα του  ΐλδ Οατσ ΧΙ. 
 
Πλέον συνεχίζουν 98 σκάφη για το τερμματισμό στο Hobart.